Лекарот на Марадона го фалсификувал неговиот потпис за да добие документи

од Stefanija Kuzmanovska

Личниот лекар на Марадона, Леополд Луке, бил откриен од експерти за ракопис кои докажале дека тој фалсификувал потписи на клучниата медицинска документација.

По смртта на Марадона, неговиот личен лекар Леополдо Луке одржа прес-конференција на која тој се расплака објаснувајќи како починатиот Диего требало да биде натеран да му помогне затоа што често одбивал терапија. По смртта на легендарниот Аргентинец, започна истрага, а сега се откриваат нови детали.

Аргентинскиот суд докажа дека Луке го фалсификувал потписот на Марадона за да добие пристап до медицинската документација.

– Пронајдовме три фалсификувани парчиња хартија едни врз други. Тоа беше нешто многу очигледно и многу несмасно. Експертите ги потврдија нашите сомневања, потписите се фалсификувани – рече еден од адвокатите.

Малку е чудно што неговиот личен лекар немал пристап до медицинската документација, а пристигнале и обвинувања дека тој не водел сметка за здравјето на Аргентинецот.

Секако, тој возврати дека Диего не знаел како да се грижи за себе, а сега во тек е понатамошна истрага за целиот случај.

loading...

Слични содржини