181
Ако немате многу време да се посветите на ручекот, тогаш ова е идеално решенињ за вас.
СОСТОЈКИ:
1/2 кг јуншеки шницли
1,5 шолји масло
2 лажици брашно
2 чешниња лук
1/2 чаша бело вино
1 шолја готвени домати
зачин
сол
бибер
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Исчукајте ги шницлите, посолете ги и извалкајте ги во брашно, па пропржете ги на масло. Кога шницлите ќе поруменат, извадете ги од тава, па во истата маснотија пропржете лажичка брашно и изгмечен лук. Додајте вино, варени домати и зачин.
Кога сосот ќе почне да врие, во него вратете ги шницлите и гответе ги заедно со сосот на намалена температура уште околу 10 минути.
Добар апетит!/Gotvi.mk