Македонија е трета во светот по приходи по жител од индустријата за мед

од Nikola Popovski

Македонија е на трето место во светот со приходи од 9,4 долари по жител од производството на мед, објави Агротим.

Според пресметките засновани на Statista Market Insights и податоците за населението на Светската банка, кинеската индустрија за мед заработила 17 долари по жител во 2021 година, а втора е Канада која обезбедува 9,8 долари од индустријата за мед.

Слични содржини