Маск најави промена на платената функција Twitter blue од 15 април

од Stefanija Kuzmanovska

Сопственикот на „Твитер“ Елон Маск најави промена на платената функција Twitter blue од 15 април, кога само проверените претплатници ќе имаат објави препорачани на други корисници и ќе можат да гласаат на анкети.

Маск рече дека промените се „единствениот реален начин да се справиме со напредниот AI бот кој презема власт“.

„Гласањето на анкетата ќе бара проверка од истата причина“, изјави Маск.

Слични содржини