Рускиот премиер Дмитриј Медведев и наложи на владата да подготват контра мерки кои би можеле да опфатат и заврмзнување на поедини заединички инвестициони проекти со Турција, во знак на одмазда за соборувањето на воениот авион од страна на Турција.

233481

-„Предлагам ова да биде направено во наредните два дена за да можеме да прејдеме на практични процедури“, изјави Медведев на седницата на владата.

Контрамерките ќе опфатат и рестрикции за увоз на храна од Турција.

Слични содржини