Меган Фокс тврди дека има нарушување на физичка дисморфија: „Јас сум многу несигурна“

од Vladimir Zorba

Иако многумина ја сметаат за една од најубавите жени во светот, актерката Меган Фокс тврди дека се бори со голема несигурност поради нарушување на физичка дисморфија.

„Да, имам физичка дисморфија. Се борам со многу, длабоки несигурности“, рече Меган во интервју за GQ Style.

„Можеме да видиме некого и да помислиме: „Таа личност е толку убава. Нејзиниот живот е лесен“. Но, тие веројатно не мислат така за себе“, објасни Меган.

Физичкото дисморфно нарушување е преокупација со имагинарен или мал естетски дефект што предизвикува значителна вознемиреност или се меша со социјални, професионални или други дејствија.

Инаку, Меган моментално е во врска со пејачот Машин Ган Кели. Двојката позираше заедно за списанието GQ Style, а нивните фотографии предизвикаа бројни, претежно негативни реакции.

Слични содржини