Милановиќ: Србија се уништува со сите мои напори да и помогнам

од Берта Китинска

Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ денеска по повод обвинението на српското обвинителство за воени злосторства против четворицата хрватски пилоти изјави дека Србија се уништува со сите напори да и помогне.

„Србија се уништува себеси, со сите мои напори да им помогнам. Му велам на Вучиќ, направи добро кога ќе одлучиш за се. Србија има привремени критериуми од поглавјето 23 од пристапувањето во ЕУ. Ништо не ни кажаа за исчезнатите.,директно го кршат ова“ неговите обврски од пристапната рамка“, рече Милановиќ.

Слични содржини