zemon

Претседателот на Чешка Милош Земан изјави дека се надева  дека новоизбраниот претседател на САД Доналд Трамп да биде силен претседател и дека е добро што тој е против миграцијата и исламскиот тероризам. Тој додаде дека би се согласил Ивана Трамп, првата сопруга на новиот претседател, да стане амбасадор на САД во Чешка, пишува Prague Daily Monitor

Ивана Трамп со моминско презиме Зелничкова е родена во Жлин во јужниот дел на Моравија. Таа се омажила за Трамп во 1977 година Тие се разведоа во 1992 година таа минатата недела рече дека е заинтересиран за можноста да стане амбасадор на САД во Прага.