A Slovenian soldier works on the newly erected razor-wired fence on the Croatian border in Gibina, Slovenia, Wednesday, Nov. 11, 2015. Slovenia has started erecting a barbed-wire fence on the border with Croatia to prevent uncontrolled entry of migrants into the already overwhelmed alpine state. (AP Photo/Darko Bandic)

Мирно е на јужната граница по синоќешниот инцидент во кој стотина економски мигранти се обидоа да ја преминат грчко -македонската линија отстранувајќи ја бодликавата жица.

Тие се дел од околу 1500 мигранти кои се заглавени на границата по одлуката да се филтрираат мигрантите и да им се дозволи премин само на оние кои бегаат од конфликтите во Сирија, Авганистан и Ирак.

Полиција, детектори и кучиња – Скопје деновиве како Париз и Брисел

Од центарот за управување со кризи информираат дека на терен продолжуваат тековните работи на надлежните служби и хуманитарните организации.

Слични содржини