Мисли кои го зајакнуваат оптимизмот и духот: Кога животот е горчлив, кажете благодарам и учете од грешките.

од Берта Китинска

Нашето секојдневие во наредниот период, најверојатно, ќе биде многу различно, но треба да се прилагодиме на тоа и да го извлечеме најдоброто од сè.

Можеби на моменти ви изгледа невозможно, но исправете се и запомнете ги речениците што ќе ви го вратат оптимизмот кога мислите дека животот не е фер.

Следните 10 цитати ќе ви помогнат да размислите позитивно и да не ја изгубите надежта кога животот ви изгледа неправеден.

Понекогаш треба само да разговарате со четиригодишно и 84 годишно дете за да го разберете животот повторно.

Што и да правите, никогаш не враќајте се на она што ве скрши.

Кога се чувствувате како да немате за што да бидете благодарни, проверете го пулсот.

Запомнете дека ситуацијата во која се наоѓате моментално не е вашата крајна дестинација. Најдоброто допрва треба да дојде.

Кога животот е сладок, кажете благодарам и славете. Кога животот е горчлив, кажете благодарам и учете од грешките.

Лошите работи што ни се случуваат во животот понекогаш нè водат по патот што ќе не одведе до најдобрите работи што ќе ни се случат во животот.

Секој ден е нова можност да го смените вашиот живот.

Пронајдете нешто позитивно во секој ден, дури и во оние денови кога ќе мора да траат малку подолго.

Животот не мора да биде совршен за да биде убав.

Најлошото нешто што ви се случува во животот ќе ве научи дека никогаш не го земајте здраво за готово.

 

loading...

Слични содржини