На белградската Кула напишани имињата на земјите кои не гласале за Резолуцијата за Сребреница

од Vladimir Zorba

На белградската Кула вечерва во знак на благодарност беа испишани имињата на земјите кои не гласаа за усвојување на резолуцијата за Сребреница во Генералното собрание на Обединетите нации.

„Ви благодариме, пријатели! Горда Србија и Српска. Ние не сме геноцидна нација“, беше проектирана пораката на белградската Кула.

Генералното собрание на Обединетите нации во четвртокот ја усвои резолуцијата за Сребреница со 84 гласа „за“, 19 „против“ и 68 воздржани.

Слични содржини