Најавен Cadillac Escalade IQ

од Vladimir Zorba

Пред крајот на оваа година, Cadillac ќе претстави електрична верзија на Escalade, наречена Escalade IQ.

Електричниот Escalade ќе се продава заедно со постоечкиот модел со погон на SUS, но Cadillac не откри повеќе детали во краткото соопштение.

Сепак, се претпоставува дека Escalade IQ ќе биде барем слабо поврзан со моделите од сестринските компании на Cadillac, како што се Chevrolet Silverada EV и GMC Hummer EV.

Што се однесува до името, Cadillac објаснува дека суфиксот „IQ“ ги означува електричните автомобили во неговата гама.

Инаку, Cadillac ја заштити ознаката „Escalade IQL“ уште во 2021 година, што значи дека неговата верзија со подолго меѓуоскино растојание би можела да се појави подоцна.

Дополнително, непотврден извештај од декември минатата година тврдеше дека Escalade ќе се претвори во подмарка во рамките на General Motors за да им понуди на клиентите поширок опсег на модели.

Corvette и Camaro, исто така, наводно ќе бидат одвоени.

Слични содржини