Настојувањето за поздрав начин на живот може да има НЕГАТИВНИ последици

од Vladimir Zorba

Повеќето луѓе фитнесот го поврзуваат со позитивни моменти, но често го воздигнуваат премногу и дозволуваат нивните животи да бидат контролирани од диета и вежбање.

Следењето поздрав начин на живот може да има сериозни негативни последици ако не му се пристапи мудро.

Кога вашиот живот е контролиран од диета и вежбање, многу се губи. Важно е навремено да ја разберете важноста да се опуштите, да пропуштите тренинг или да уживате во вашите омилени колачи.

Жртвување на животот за здравје

Многу обиди да се изгради здраво и фит тело неславно пропаднале, бидејќи сè се врти околу тренингот и прецизно планираните оброци, па кога нешто ќе се промени, доаѓа вознемиреноста. Основниот совет е да не дозволите вашиот живот да биде контролиран од диета и вежбање.

Кога јадете сиров зеленчук и пиете вода на забави, а луѓето почнуваат да ве испрашуваат и набљудуваат, дури и да се плашат за вас, определбата за фитнес дефинитивно се претворило во опсесија. Нема потреба вашиот живот да се контролира со диета и вежбање – тие треба да го подобрат и зајакнат.

Кога вашиот фитнес ќе отиде предалеку

Кога се мерите неколку пати на ден, кога правите повеќе вежби затоа што сте јаделе повеќе храна, кога одбивате да земете парче торта на свадба – вашиот живот е контролиран од диета и вежбање. Вежбањето и здравата храна се инструменти кои ќе ви помогнат да живеете посреќен и поисполнет живот, тие не се тука за да владеат со него.

Наоѓање на златната средина

Ако сакате вашите животни и фитнес навики да бидат во синергија, пронајдете ја златната средина. Тоа е местото каде што можете да уживате во парче роденденска торта без да се грижите како ќе изгледате поради тоа, каде што не дозволувате вашиот живот да се контролира со диета и вежбање.

Се разбира, на патот до наоѓање на златната средина, сите правиме грешки, но важно е да запомниме како сме паднале и да учиме врз основа на тоа. На тој начин, нема да дозволите вашиот живот да се контролира со диета и вежбање, но ќе го пронајдете коренот на проблемот и ќе го отстраните, а потоа ќе напредувате.

loading...

Слични содржини