Нема знаци за крај на ерупцијата на вулканот во Ла Палма (ВИДЕО)

од Milan1

Пред точно еден месец, еруптираше вулакнот на островот Ла Палма, а лавата се уште тече.

Засега, крајот на ерупцијата не е на повидок. Никој  се уште не може да предвиди кога течењето на лавата ќе запре.

Околу 10.000 луѓе беа евакуирани од своите домови на островот, кој има околу 83.000 жители. Пепелта го покри речиси целиот остров, а лавата униши повеќе куќи, згради и земјоделски површини.

Слични содржини