Вулкан веќе пет недели го уништува шпанскиот остров Ла Палма (ВИДЕО)

од Milan1

Вулканот, кој еруптира на шпанскиот остров Ла Палма пред пет недели, станува се поактивен, потврдија официјални лица.

Делумниот колапс на кратерот на вулканот предизвика нова река од лава, која сега ги зафаќа областите на островот кои претходно беа недопрени.

Институтот за вулканологија на Канарските Острови го опиша феноменот како „огромна фонтана од лава“.

Слични содржини