Николовски: ВМРО-ДПМНЕ се оградува од Мијалков како да е безличен човек кој нема заслуга за партијата

од Берта Китинска

Сегашната пропаганда и раководство на ВМРО-ДПМНЕ  ми е многу чудно.Оваа партија пред вчерашниот избор на ИК беше сведена на неколку раководни места. ВМРО-ДПМНЕ  полека се стеснува, а треба да стане јака опозиција, изјави новинарот Љубиша Николовски  во 24 Анализа.

 

Во врска со Сашо Мијалков  и неговата позиција во партијата тој вели дека одеднаш тој е претставен од сегашното раководство како безличен човек.

-Сега одеднаш од партијата сите се оградуваат од Мијалков како да е безличен човек кој нема заслуга за ВМРО.Лидерот ВМРО-ДПМНЕ ,  ја градеше својата изборна кампања преставувајќи се како човек , од збор но во реалност не е така , нагласи Николовски.

Во врска со „Таргет-Тврдина“ тој изјави дека тоа е  еден период кој треба да биде зад нас, но не треба да го заборавиме кога во изминатите години беше дозволено да се кажуваат само добрите работи.

Слични содржини