Новите пет обвинители дадоа заклетва пред членовите на Советот

од Берта Китинска

Денеска пред членовите на Советот на јавните обвинители заклетва дадоа нвоизбраните јавни обвинители во Вишото јавно обвинителство Скопје, Фатиме Фетаи, Наум Пановски, Сашо Рајчев, Бурим Рустеми и Снежана Бундалевска-Георгиева.

Тие беа избрани на седницата на Советот, што се одржа на 22 април.

Советот на јавните обвинители на  седницата избра и 5 обвинители во Обвинителството за гонење на организиран криминал и корупција. Тројца од нив се поранешни обвинители од СЈО, односно Лиле Стефанова, Трајче Пеливанов и Артан Ајро. На денешната седница во тимот на Вилма Русковска беа избрани и Наташа Поп Трајкова и Катерина Коларевиќ.

Слични содржини