Околу 1.500 Грци протестираат против планот за вакцинација, полицијата ги растера со солзавец и водени топови

од desk4

Протестите беа поттикнати од владината одлука за вакцинирање на здравствени работници и вработените во старечки домови.

Грчката полиција употреби солзавец и водени топови за да ја растера толпата што протестираше против вакцинацијата за коронавирус во Атина.

Околу 1.500 луѓе учествуваа на протест пред парламентот, по втор пат во една недела, против грчкиот план за вакцинирање ковид-19.

Протестот минатата среда привлече повеќе од 5.000 луѓе, од кои некои вееја грчки знамиња и дрвени крстови.

Слични содржини