Ова е најмудро нешто што ќе го прочитате денес: Зборовите на Вил Смит ќе ви го сменат погледот кон светот!

од Берта Китинска

Вил Смит е еден од најпознатите холивудски актери денес, и тој се опишува себеси како обичен човек кој сонувал да постигне големи работи.

Тој цврсто верува во принципот на добри мисли и дека сè во животот може да се постигне само ако веруваме доволно во успехот.

Неговите зборови можат да послужат како инспирација и мотивација за да одиме напред уште подобро и похрабро. Издвоивме неколку од неговите најинтересни мото реченици. Прочитајте ги внимателно.

Ако сте отсутни за време на борбата, не очекувајте да бидете дел од мојот успех.

Смеењето е најдобриот начин да се соочите со секој проблем, да го разбиете секој страв и да ја скриете болката.

Сакам да правам добри работи. Сакам светот да биде подобар затоа што јас го живеев. Сакам да има смисла мојата работа, семејството. Ако не му го направите животот на некој подобар, губите време. Вашиот живот ќе се подобри кога ќе им го направите животот на другите подобар.

Не дозволувајте другите да ви кажат дека не можете да направите нешто. Ако имате сон, задржете го. Оние кои не веруваат во вас не постигнале ништо во животот сами. Ако сакате нешто, одете по тоа. Ти можеш. Точка.

Краткиот рецепт за среќа гласи вака. Овие 10 работи се најважни: Слушајте, зборувајте, давајте, молете се, одговорете, споделувајте, уживајте, верувајте, простувајте, ветувајте и исполнувајте.

Интегрален дел од мојот успех е смешна, болна работна етика. Додека другите луѓе спијат, јас работам.

Не обидувајте се да изградите ѕид. Не верувајте дека ќе го изградите најголемиот ѕид некогаш изграден. Бидете водени од мислата дека ќе поставите една тула, најсовршената тула што постои, и тоа го правите секој ден додека не изградите wallид. Најтешко е да се направи првиот чекор кога знаете колку е тешка борбата. Задачата никогаш не ми е тешка, секогаш е само една тула.

Направивте првиот чекор кога верувавте дека можете.

Многу луѓе трошат пари што не ги заработиле, да купат работи што не им се потребни, да ги импресионираат луѓето што не ги сакаат.

Слични содржини