Oвие хороскопски знаци се многу љубоморни

од Берта Китинска

Според астрологијата, овие четири хороскопски знаци се борат со љубомората, како во љубовните врски, така и на работа и пријателство.

Овен

Овенот е нетрпелив хороскопски знак, а неговата љубомора произлегува токму од нетрпеливоста во остварувањето на своите цели и соништа.Тие често се чувствуваат како постојано да се обидуваат да ги достигнат другите. Всушност, тие се лидери и имаат многу натпреварувачки дух, па затоа се љубоморни на луѓето кои напредуваат побрзо од нив.Наместо да ја фокусирате вашата немирна енергија на она што другите го постигнале, советот е да ја пренасочите кон некоја повредна цел. Најдете ја причината што ја разгорува вашата внатрешна моќ.

Рак

Исполнети со нивните длабоки врски, водените знаци се плашат од се што им се заканува на тие врски. Под нивната ладна обвивка се наоѓаат неверојатно чувствителни поединци на кои лесно им се закануваат други опасности.Тие копнеат за сигурност и стабилност, па ја користат љубомората за да се обидат да ги задржат блиските. Иако се во искушение да ги задржат сите свои стравови и несигурности внатре, подобро е да ги остават тие емоции да течат.Затоа, наместо да се чувствувате несигурно, искористете го своето срце за да им кажете на вашите најблиски колку ги цените.

Лав

Лавовите напредуваат кога блескаат во центарот на вниманието и не се воодушевени кога некој ги турка зад сцената да го преземат водството.Ако Лавовите можат да се изразат и да се чувствуваат ценети, тие се помалку склони кон љубомора, но кога им недостасува внимание, тешко можат да поднесат кога другите добиваат комплименти.

Шкорпија

Љубомората произлегува од паранојата на Шкорпијата. Вие сте еден од најкреативните знаци во Зодијакот, но оваа визија би можеле да ја искористите за да измислите сценарија кои всушност не се случуваат.Наместо да го замислувате најлошото можно сценарио, зошто добро да не ја искористите вашата жива имагинација? Замислете дека работите се случуваат во ваша корист

Слични содржини