Полицијата во источниот германски град Халденсенбен трага по питон долг 3 метри, кој е на слобода и избегал од неговиот приватен сопственик

од desk4

Змијата исчезна вчера (сабота) и се верува дека сè уште е на слобода некаде во градот, соопштија властите во утринава. Според извештајот, влекачот има зеленикава нијанса. Секој што ќе ја забележи змијата, не треба да се приближува туку веднаш да ги повика одговорните.

Сопственикот на питонот бил во болница кога животното избегало. Змијата веројатно се уште е во метрополитенската област или во соседните општини. Сè уште не е јасно како полицијата има намера да ја фати. Питоните обично живеат во Африка, Азија и Австралија.

Тие убиваат така што се обвиткуваат околу пленот и убиваат со силно стискање. Најголемите примероци достигнуваат 10 метри и можат да јадат свиња, па дури и крава. Кинг питонот, кој расте до 1,5 м, често се чува како домашно милениче.

Слични содржини