Помпео: Секоја цел што ќе ја погодиме ќе биде со единствена мисија – одбрана и заштита на Америка

од Vladimir Zorba

Американскиот државен секретар Мајк Помпео денеска изјави дека која било цел на американската војска кон Иран, во случај Иран да и се одмазди на Америка за убиството на својот најмоќен генерал Касим Сулејмани, ќе биде легална, според законите за вооружен конфликт.

Законите за вооружени судири забрануваат намерно напаѓање на културните локалитети во повеќето случаи.

– Секоја цел што ќе ја погодиме ќе биде легитимна цел, цел со единствена мисија – одбрана и заштита на Америка, рече Помпео.

loading...

Слични содржини