Актуелно
Почетна / Магазин / Популарните полнети усни се всушност деформитет, а естетските хирурзи објаснуваат и зошто

Популарните полнети усни се всушност деформитет, а естетските хирурзи објаснуваат и зошто

Докторката Анита Пател, естетски хирург од Беверли Хилс, објавила фотографија со која сликовито објаснува како да препознаете жртви на лоши и непрофесионални естетски зафати.

Таа тврди дека секоја втора девојка или жена, која ги полнела усните со хијалурон, всушност има деформитет и тоа воопшто не е наивно. Пател вели дека штом се препознава дека имало интервенција, тогаш таа интервенција не е добро направена. Постојат усни полнети со хијалурон кај кои воопшто и не се познава дека е интервенирано, бидејќи сето тоа е изведено со вкус пред сè, а потоа и со прецизност и на професионален начин.

View this post on Instagram

I feel like I talk about this every day with patients. 😂1- you don’t have to look like this if you get fillers. And 2- not all overfilled lips are created the same! 💉 These are such great illustrations of poorly done lip injections. 🔑Beauty comes from working with the anatomy, rather than obliterating or distorting it. 🩺🎨 While the lips on the left can close entirely, only the lip borders protrude, while the pink part of the lips remains flat, and the filler migrates past the lip border for a duck-like shape. This is a common look when the injection is done directly into the border. ❌🐤 The lips on the right also show filler migration, but this time the pink part of the lip and the borders are overfilled, blunting the entire lip border, creating overblown lips, a shelf of thick skin above, a gap when trying to close the mouth, and an unnatural rounding of the corners. 😱👄 Social media has normalized these exaggerated distortions, and what is most sad is seeing injectors proudly post videos creating these mega lips and even captioning them as “natural”👽 😳 💕It’s a personal preference and choice to go just slightly fuller or very plump, and that is not the issue. It is a matter of recognizing and respecting natural anatomy. 💉👄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ To book an appointment, please call 310-205-0212 or email [email protected] (links below bio)📞📧💕 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #stopthemadness #mytwocents #natural #realistic #anatomy #fillers #injectables #dermalfillers #cosmeticinjections ##lipfiller #ducklips #barbie #warning #lipenhancement #lipinjections #lipaugmentation #losangeles #plasticsurgery #cosmeticsurgery #plasticsurgeon #beverlyhills #anitapatelmd

A post shared by Anita Patel, MD, FACS (@anitapatelmd) on

Често се случува филерот да мрда над ивицата на усната, давајќи неприроден изглед, а тоа се случува кога хијалуронот се вбризгува директно на линијата на устата. Поради тоа тој не може да стои на едно место, туку се движи и се таложи на ивиците на усните, по што се добиваат оние заоблени агли кои сè почесто ги гледаме кај многу девојки и жени.

Но, она што најмногу ја плаши Пател е што ваквата појава е толку нормализирана, што е тажно како и оние кои ги прават и оние кои ги носат усните ги рекламираат како природни и професионално изведени.

Сите тие усни изгледаат исти едни на други. Пател смета дека не е проблем ако некој сака да има пополнети усни, но проблем е кога таа интервенција ги уништува природните анатомски закони за пропорции и форми.

loading...