Пожар голта зграда во Атина: На терен преку 10 пожарникари

од Симе Стоиков

Во атинската населба Ризуполи избувна пожар на високо приземје на станбена зграда.

Како што јави грчкиот јавен сервис ЕРТ, на лице место излегле 16 пожарникари со пет возила.

Мобилизирани се и два камиони со скали, доколку е потребно да се евакуираат станарите од горните катови.

Слични содржини