Правилото од 17 и 68 секунди ги оживува позитивните настани – еве колку лесно се применува!

од Берта Китинска
340 прегледи

Според Законот за привлекување, она на што се фокусираме, односно она за што размислуваме, го привлекуваме во нашите животи.

Овие можат да бидат позитивни или негативни мисли, а наше е да ги забележиме и да воспоставиме контрола над нив.

Дали ви се случило наутро сè да тргне надолу, како вториот и третиот да се држат до првиот негативен настан, а вие цело време да мислите дека денес не можете да направите ништо? Наутро не можеш да го најдеш фустанот што сакаш да го облечеш, истураш кафе, одиш на работа, доцниш, а потоа сè уште не можеш да најдеш паркинг, доаѓаш на работа, а лутиот шеф те чекам …
Правилото од 17 секунди објаснува зошто ни се случува таква низа. По 17 секунди, втората мисла се држи до нашата прва мисла за ситуација, настан или тема, а по следните 17 секунди третата, и така поминуваме низ позитивни или негативни мисли.

Мислата пократка од 17 секунди нема моќ, но кога постојано се враќаме на истата мисла, одржувајќи ја најмалку 68 секунди, таа станува доминантна и тогаш доживуваме коинциденција со неа бидејќи доминантната мисла привлекува токму такви настани во животот.

Значи, ако се фатите во негативно размислување, разберете дека е можно таквите мисли да се остварат и обидете се да ги спречите. За почеток вдишете длабоко и избројте од 17 до 0. Откако ќе ги решите негативните мисли заменете го со позитивна, пр. „Сè е добро и ќе биде добро“ или било кое друго што ви носи мир. Негативната низа на настани ќе престане.

Истото правило важи и за позитивните мисли. Ако размислувате за нешто што сакате, за 68 секунди се формира нервна врска и се создава солидна мисла. Таа мисла произведува емоции кои влијаат на доаѓањето на она што го сакаме во нашите животи.

Така, со малку вежбање да ги следиме нашите мисли и емоции, можеме да станеме вистински креатори на поубава реалност

Слични содржини