Протест на приватните превозници пред ЈСП (ФОТО)

од Stefanija Kuzmanovska

Приватните превозници утрово излегоа на протест пред дирекцијата на ЈСП во Автокоманда.

Фото: Локално

Според извори од приватните превозници, превозниците се решиле на ваков чекор откако на своите сметки добиле само 5.000 денари.

Приватните превозници бараат од Град Скопје да се подмири долгот кон двете компании кој во целост изнесува преку 90 милиони денари, затоа што, како што велат, немаат средства за понатамошно функционирање поради недостиг на средства.

Фото: Локално

Слични содржини