Путин: Русија е подготвена да разговара за евроазиската безбедност со членките на НАТО

од Milan1
438 прегледи

Русија е подготвена да разговара за создавање на евроазиски безбедносен систем, вклучително и со земјите од НАТО, кога ќе бидат подготвени за тоа, изјави денеска рускиот претседател Владимир Путин.

„На средбата со раководството на Министерството за надворешни работи ја претставив нашата визија за работа за создавање еднаква и неделива безбедност во Евроазија. Подготвени сме за широка меѓународна дискусија за овие клучни, витални прашања и со нашите колеги во Шангај. Организацијата за соработка, Заедницата на независни држави (ЗНД), БРИКС, како и со други меѓународни асоцијации, вклучително и европските и земјите од НАТО“, рече рускиот лидер на средбата со дипломирани студенти на воени универзитети, пренесува РИА Новости.

 

Слични содржини