[РЕЦЕПТ] Чипс со домашен салца сос

од Vladimir Zorba
866 прегледи

Пуканките се вообичаената храна, со која седиме пред телевизорот кога сакаме да гледаме филм.d57efdd05b6e05e2d575f64c56b85167

Реконструкцијата на киното во домашна средина, сепак може да биде дури и уште повозбудлива од кулинарска гледна точка.

И повкусна, се разбира. Ако сте љубители на чипс и понекогаш си дозволувате да си пружите задоволство со него – значи треба да го пробате во комбинација со сос салца.

Еве ги и потребните производи:

– 3 конзервирани домати – ситно исечкани;

– ¼ чаша сецкан кромид;

– 1 чешне лук – блендиран;

– 1 средно голема лута пиперка – ситно сечкана;

– ¼ лажичка шеќер;

– ¼ лажичка сол;

– ¼ лажичка ким;

– ¼ чаша коријандер (повеќе по вкус);

– Сок од половина лимон;

– Пченкарен чипс;

– Кашкавал;

Начин на приготвување:

* Забелешка: Ако блендерот не е доволно голем, треба да се комбинираат состојките на неколку пати.

1. Комбинирајте ги конзервираните домати, исечениот кромид и лутата пиперка, лук, шеќерот, солта, кимот, сок од лимон и коријандерот.

Фото: thepioneerwoman.com

2. Измешајте добро, додека добиете хомогена смеса.

Фото: thepioneerwoman.com

3. Во соодветна мала чинија ставете од готовата смеса.

Фото: thepioneerwoman.com

4. Во меѓувреме изрендајте кашкавал врз чипс и ставете го малку во микробранова печка, додека не се стопи.

Фото: thepioneerwoman.com

5. Послужете сè заедно. Добар апетит!