[РЕЦЕПТ] Крцкаво пилешко со лук, кашкавал и пармезан

од Vladimir Zorba
134 прегледи

Потребни производи:
8 парчиња пилешки гради без коска
½ чаша масло
4 чешниња лук
¾ чаша суви трошки од леб
½ чаша свежо рендан пармезан
1 и ½ чаша рендан кашкавал
¼ лажичка чедар, рендан
1 нотка сушен магдонос
¼ лажичка оригано
¼ лажичка црн пипер
1/8 лажичка сол5714a9f82751f67799c39afb45ec68e4

Подготовка:
Загрејте ја рерната на 180 степени. Стопете го путерот во тенџере на тивок оган. Пржете истолчен лук за 5 минути.

Во плиток сад измешајте ги трошките, сирењата, магдоносот, оригано, бибер и сол.

Потопете го секое од парчињата пилешки гради во смесата, па покриете цврсто. Потоа притиснете цврсто во средината кришка леб, за да се впие вишокот марината.
Наредете ги пилешките гради во подмачкан тави за печење и печете во загреана рерна околу 30 минути.