Состојки:
2 лажици маслиново масло
500 г пилешки гради без коска и без кожа
сол и црн пипер
3 чешниња лук
1/4 чаша пилешки бујон
1/2 чаша течен крем
2 лажици Дижон сенф
1 лажичка свежа мајчина душица
1/2 лажичка сушен мудрец65b9c67c9cb3a9f5c3f5dad2e91dca0eПодготовка:
Загрејте го маслиновото масло во тава и зачинете го месото од двете страни со сол и црн пипер. Испржете го месото, за секоја страна ви се потребни околу 5-6 минути. Потоа извадете го пилешкото од тавата, ставете го во сад и покријте со алуминиумска фолија.

Во масата во која се е испржило месото, ставете исечен лук, зачини, по некоја минута додадете супа, павлака, сенф, сол и црн пипер, ако е потребно. По уште 2-3 минути може да го вратите месото во сосот и да продолжите да готвите додека сосот се згусне. Послужете со гарнир по ваш избор.

Слични содржини