За основата:
180 гр путер
125 гр кафеав шеќер
2 големи јајца
1 т екстракт од ванила
175 гр брашно
1 лажица прашок за печење
½ од сода бикарбона
50 гр какао
Сол
75 ml млеко
75 ml вода
За фил:
150 гр џем
За полнење:
100 гр црно чоколадо на мали парчиња
200 мл крем
Метод на подготовка:
Загрејте ја рерната на 180 степени. За да ги направите пудинзите, измешајте го путерот со шеќер додека не добиете густа мешавина. Полека додајте скршени јајца, додајте екстракт од ванила, брашно, прашок за печење, сода бикарбона, какао и сол, добро мешајте. Додадете го млекото и водата и мешајте.
Поделете ја мешавината во садови и печете на средната полица на рерната околу 20 минути. Користете крем за полнење и пополнете го секој пудинг со џем од малина.