[РЕЦЕПТ] Маслинови брускети со лук, магдонос и пармезан

од Vladimir Zorba
466 прегледи

Состојки:
10 парчиња бегет
125 г масло (1 мал пакет)
3 чешниња лук
½ врска магдонос
црн пипер
100 г рендан кашкавал
пармезан за попрскување

Подготовка:
Оставете маслото да се омекне на собна температура. Истолчете го лукот многу добро. Исечете го магдоносот на ситно. Зачинете со бибер. Измешајте ги сите состојки со омекнатото масло и добро промешајте. Изрендајте ги сирењата. Намачкајте ги брускетите со масло и мешавина од билки. Посипете великодушно со сирењата и печете на твко во рерна околу 15 минути или додека фати златна кора.
* Забелешка : Можете да користите било каков леб по желба.

Слични содржини