[РЕЦЕПТ] Медитеранска салата со киноа и пилешко

од Vladimir Zorba
775 прегледи

Производи:
2 чаши вода
2 коцки од пилешка супа
1 чешне лук, истолчено
1 чаша киноа
2 пилешки гради, печени, сецкани на парчиња
1 кромид, ситно сецкан
1 зелен пипер, исечен
½ чаша маслинки
½ чаша дробено сирење
¼ чаша свеж магдонос, ситно сецкан
Мала лажичка сол
2/3 чаша свеж сок од лимон
1 лажица  оцет
¼ чаша маслиново масло
Подготовка:
Загрејте вода. Растворете супа. Додадете лук и нека се вари повторно. Варете ја киноато во супата, намалете ја топлината. Покријте и варете додека тоа не апсорбира вода или околу 20 минути. Исцедете го киноато од водата и отстранете го лукот ако е можно.

Во сад за алата , се меша пилешко, кромид, бибер, маслинки, сирење, магдонос, сол и цимет. Се меша со сок од лимон, маслиново масло и оцет. Оладете пред сервирањето.