Фантастично уживање за секој што сака кафе.
Состојки:
– 4 жолчки
– 1 кесичка ванилин шеќер
– 30 гр шеќер во прав
– 1 лажица инстант кафе
– 3 лажици ликер од кафе
– 1 лажица какао
– 50 гр бело чоколадо
– 80 гр мелени бадеми
– 200 мл слатка павлака
Подготовка:
Во мала чинија ставете ги жолчките, ванилиниот шеќер, шеќерот во прав, инстант кафето, ликерот од кафето и какаото.
Изматете ја смесата лесно, но рачно, потоа гответе на пареа, постојано мешајќи, околу пет минути додека кремот не се згусне.
Потоа отстранете го кремот од шпоретот.
Растопете го и белото чоколадо на пареа, додајте во смесата со жолчките и кафето.
На крајот, измешајте ги мелените бадеми и оставете да се изладат.
Изматете ја слатката павлака и лесно измешајте ја во кремот.
Подготвениот крем ставете го во чаши за сервирање и добро изладете го во фрижидер.
Украсете го мусот со шлаг или рендано чоколадо по желба и послужете.
Добар апетит!