Производи:
1 кг и половина свинско месо
2 супени лажици од сенф Дижон
1 чаша пиво
1 ч.л. црн пипер
1 ч.л. црвен пипер
½ ч.л. на ким
1 ч.л. оригано
1 ч.л. коријандер
За глазура:
1 лажица сенф
1 лажица мед
1 лажица кечап
Подготовка:
Измачкајте го месото со сенф без да го исечете. Измачкајте добро во суви зачини за да се залепат кон месото. Потопете го месото со пиво и нека се маринира неколку часа во фрижидер. Извадете го, преместете го во сад за печење. Печете го месото завиткано во фолија во печка од 220 степени.
Отстранете ја фолијата. Покријте го месото со пивото во кое е маринирано. Заменете го со претходно промешаните производи. Печете во загреана на 200 степени рерна за еден час и половина или додека не се добие карамелизирана кора.