[РЕЦЕПТ] Пирето од компири и карфиол на Опра Винфри

од Vladimir Zorba
164 прегледи

Производи:
1 глава карфиол
морска сол
2 излупени компири
1 лажица масло
1 лажиче мелен пипер
1 лажица ситно сецкан рузмарин
1 лажица ситно сецкан млад кромид
Подготовка:
Извадете ја кората и внатрешните листови од карфиол и поделете го на 8-10 делови. Во тенџере со вода додадете сол, ставете го компирот. Кога сте подготвени, можете да ги извадите во лажица и да додадете карфиол за 7-10 минути во иста врела вода. Кога карфиолот е подготвен, можете да го затегнете и да го вратите на садот заедно со компирот. Додадете масло, црн пипер и рузмарин. Со притискање сомелете го зеленчукот. Зачинете со сол и посипете со сецкан млад кромид.