Потребни производи:
1 глава карфиол
2 жолчки од јајце
200 грама рендано сирење или 100 грама рендана моцарела и 100 грама кашкавал
1-лажица кромид во гранули
1 лажиче сув босилек
2 лажици сецкан магдонос
4 лажици масло
1 лажица сол (можеби помалку, во зависност од вкусот)
Метод на подготовка:
Карфиолот е рендан и се меша со сол, што е дозволено да отстои 30 минути. Реткиот карфиол е добро исцеден преку памучна крпа, а потоа се меша со другите производи.
Тавата е превртена наопаку и е покриена со хартија за печење, мешавината се оформува како ќофтиња и се формираат тенки правоаголни парчиња.
Печете во загреана печка за 200 степени за околу 40 минути.