Потребни производи:
За 4 порции
600 гр мелено месо (телешко месо или свинско месо)
100 g кашкавал
1 врска млад кромид
2 стебленца млад лук
1 кељ
1 манго
300 мл од пасирани домати
сол, црвен пипер, црн пипер
мајчина душичка
маслиново масло 
Метод на подготовка:
Во длабок сад, загрејте малку масло и испржете го кромидот и лукот, додадете го меленото месо и пржете додека не позлати. Додаваме кељ и манго и запржуваме уште 2-3 минути, па ја додаваме солта, црвениот и црниот пипер и доматите. Оставете на огнот уште 3-4 минути.
Тргнете од топлина и додадете свежи зачини, ако тавата е со огноотпорна рачка рендаме кашкавал, ако не, префрламе во мала тава, додаваме кашкавал и запечуваме во загреана рерна додека кашкавалот не се стопи и запече.