Режисерка на 18+ филмови тврди: Сите имаме исти фантазии

од Elena Daskalova

Еротските фантазии може да бидат најразлично, некои се сосема во просекот, некои се пак, многу над тоа. Но, според режисерката на филмови за возрасни, Ерика Луст, неколку фантазии ги имаат скоро сите луѓе.

По повод на настанот на Би-би-си, „100 жени“, таа отворено зборувала за ситуации кои многумина би сакале да ги доживеат или пак, барем да ги видат на филм.

„Најчесто тоа е секс во тројка или пак групен секс. Не значи дека сите тоа би го пробале, но барем еднаш размислувале за тоа или би сакале да го гледаат отстрана. Следен е БДСМ сексот, потоа изневерувањето“, смета Луст, а заклучоците ги донела врз основа на анкета во која таа учествувала во спроведувањето.

Слично е и искуството на сексуалната терапевтка Полин Рајленд, која неодамна изјавила дека многу од нејзините клиенти се заробени во наложените норми, а нивното тело и ум сакаат да почувствуваат нешто повеќе од она што се смета за нормално во сексот.

Слични содржини