Руската офанзива не запира: Сирените за воздушен напад одекнуваат ширум Украина

од Stefanija Kuzmanovska

Започна 566-от ден од конфликтот во Украина.

Во текот на претходниот ден, вооружените сили на Русија ја нападнаа украинската армија во повеќе правци, ослабувајќи ја за над 500 борци.

Украинската армија се бранеше на исток, во Адвеевка и регионот Доњецк.

Претседателот на Украина Володимир Зеленски изјави дека целиот фокус е на борбите во Доњецк и во регионот Харков.

Во текот на ноќта во Одеса, Кировохрад, Черкаси, Днепропетровск и Николаевската област се огласија сирените за воздушна опасност.

Слични содржини