Samsung: Мобилните телефони на преклопување ќе станат нов стандард

од Vladimir Zorba

Претседателот на Samsung Mobile, Ро Тае-Мун, очекува продажбата на неговата серија на мобилни телефони со екран на преклопување – Galaxy Z да ја надмине популарната серија Galaxy S за само три години и со тоа да стане новиот стандард на пазарот.

„До 2025 година, телефоните на преклопување ќе сочинуваат повеќе од 50 отсто од вкупните испораки на премиум уреди на Samsung и ќе станат нов стандард за паметни телефони“, тврди Ро.

Како што е соопштено од Android Authority, тоа значи дека во иднина, Samsung би можел да ги направи своите мобилни телефони на преклопување уште попристапни, со цел дополнително да го зголеми нивниот удел на пазарот. За потсетување, компанијата неодамна ги претстави новите модели на преклопување – Galaxy Z Fold 4, за кој треба да потрошите значителна сума на пари и малку попристапниот Z Flip 4.

Инаку, уште во јули напишавме дека продажбата на мобилни телефони на склопување на Samsung се зголемила за цели 300 отсто минатата година во споредба со 2020 година. Ро потоа откри дека компанијата продала речиси 10 милиони од своите мобилни телефони на преклопување и особено го пофали Galaxy Z Flip 3, кој го избрале дури 70 отсто од корисниците.

Слични содржини