Санадер е на слобода, политика не го интересира

од Vladimir Zorba

Поранешниот премиер и претседател на ХДЗ Иво Санадер излезе денеска нешто после 17.30 часот од истражниот затвор во Реметинац порачувајќи дека политиката нема да ја коментира и дека со неа повеќе нема да се занимава.

z1612d14  ZAGREB 15.12.2011 ZAGREB -Remetinec,Ivo Sanader,izlazak -foto: Denis Lovroviæ

-„Тоа е завршена работа. Имам неколку судски постапки и потполни ќе се ориентирам на тие процеси“, им изјави Санадер на новинарите по озлегувањето од притворската единица.

Санадер рече дека кон него се однесувале коректно, претходно беше и во затворот во Салзбург, па според него и Хрватите ги почитувале стандардите.

Тој изјави дека досега никој не докаѓал дека крадел пари што му се става на товар.
Санадер пред затворот каде што во притвор помина три години, покрај многуте новинари, го дочекаа и неколкумина негови поддржувачи.

Слични содржини