Сè повеќе земји воведуваат ограничувања за патници од Кина поради ковид

од Stefanija Kuzmanovska

Соединетите Американски Држави (САД) размислуваат да воведат ограничувања за патниците кои доаѓаат од Кина, каде властите нагло ги ублажија мерките против ковид-19, соопштија американските власти.

САД „следат научни податоци и совети од експерти за јавно здравје, се консултираат со партнери и размислуваат за активности за заштита на американскиот народ“, изјавија вчера неименувани официјални лица.

Потсетија и дека загриженост изразила Светската здравствена организација (СЗО), а слични мерки воведоа и Јапонија, Индија и Малезија.

Слични содржини