Шешељ ја пофали Силјановска: Ми се допаѓа новата претседаталка која си ја знае работата

од Milan1

Лидерот на Српската радикална партија Воислав Шешељ го пофали изборот на новата претседателка на Македонија Гордана Силјановска-Давкова. Тој очекува и новата Влада да биде патриотска.

– Ми се допаѓа новата претседаталка која си ја знае работата. Таа ми е колешка по уставно право и исправно постапува. Очекувам и новата влада да биде поинаква, патриотска, бидејќи ако е патриотска спрема Македонија сигурно ќе биде братска и патриотска спрема Србија-изјави Шешељ во емисијата „Хит Твит“.

Слични содржини