Што ни носи Марс во Близнаци: 3 знаци кои ги очекува лош период до средината на април

од Vladimir Zorba

Марс, планетата на воините, енергијата, спортот и акцијата, влезе во знакот на Близнаци и ќе остане таму до 23 април. Оваа „црвена планета“ во претходниот период помина низ знакот Овен и Бик, правејќи лоши аспекти и покажувајќи ја најлошата страна.

Марс беше лишен да се покаже во подобро светло. Бидејќи оваа планета не припаѓа ниту на лошите ниту на добрите планети, затоа е стимулирана од влијанието на знакот во кој се наоѓа, како и од аспектите што ги создава. Но, она што е охрабрувачки е дека Марс многу подобро се снаоѓа во Близнаци отколку во Бик, па можеме да се смириме малку.

Близнаците се знак на комуникација, идеи, авантура, дружење и ментални гимнастики, така што можеме да очекуваме акција во овие сфери во наредниот период.

Сепак, оваа планета во еден момент ќе направи лош аспект со Меркур и Нептун, што укажува на тоа дека мора да бидеме претпазливи кога станува збор за некои невистини, озборувања и лаги, и таа неизбежно ќе доминира во наредниот период.

Од средината на март до средината на април, Марс ќе има најлошо влијание врз Близнаците, Рибите и Девицата, вклучително и оние кои се во подзнак со горенаведените знаци или имаат некои од овие знаци нагласени во нивната натална карта.

За нив е важно во тој период да земат сè со резерва и да имаат предвид дека сè што изгледа вистина може многу лесно да биде лага и измама. Ова се однесува на секој сегмент од животот.

Во љубовта одржувајте го растојанието што го бара овој период. Можеби сè ви изгледа како бајка, но со епилог и ризик од големо разочарување кога ќе дознаете дека идиличната атмосфера е всушност илузија.

Во бизнисот избегнувајте непотребна комуникација, бидејќи постои можност за непотребен конфликт. Не развивајте теории на заговор и не паѓајте во стапицата на планетата, во спротивно може да се случи да насочите какво било сомневање кон колективот или кон поединец. Припишете ја оваа непријатност само на минливото влијание на планетите.

Кога станува збор за здравјето, побарајте консултации од неколку страни, бидејќи често овој аспект може да доведе до несигурна дијагноза.

loading...

Слични содржини