Смирете ги мигренозните болки со помош на јога (ВИДЕО)

од desk4

Мигрените се тешки и неподносливи и секогаш треба да испиете лек или природен препрарат за да ги смирите симптомите и да можете да функционирате.

Во јогата постои вежба, односно асана, благодарение на која мигренозните болки стануваат поподносливи, а вие нема потреба да пиете силни лекови за да „преживеете“.

Во видеото во продолжение научете како да применувате јога против мигрени. Не мора да сте експерт во оваа област за да можете да го направите тоа.

Можете дури и да ја практикувате вежбата секојдневно, а не само кога имате болки, бидејќи јогата докажано има благотворни дејства врз вашето здравје.

Слични содржини