ССМ јавно ќе побара оставка од пратениците кои нема да го изгласаат амандманот

од Nikola Popovski

Јавно ќе бараме оставка од тие пратеници кои што ќе дигнат рака за „не“ на работниците во Комисијата за финансирање и буџет. Работникот денеска очекува да го изгласате амандманот за линеарно покачување на платите од 2806 денари. Доколку не се случи тоа јавно со име и презиме ќе ги објавиме имињата на сите пратеници, изјави претседателот на ССМ, Дарко Димовски од пред Собранието.

-Апелирам до Собранието без проблеми да му помогнеме на работникот и да го изгласаме амандманот поднесен од Сојузот на синдикати на Македонија. Ние продолжуваме со штрајкот. Ние денес бараме пари за леб, за плаќање на сметки и за издржување на семејствата. Секој ден ќе излегуваме со работниците на улица рамо до рамо, појасни Димовски за штрајкот во јавниот сектор.

-Преговораме со 5 општини и 12 комунални претпријатија за линеарно зголемување на платите, додаде Димовски.

Слични содржини