„Starlink“ на Елон Маск наскоро и во Македонија

од Vladimir Zorba

Сателитската интернет услуга на “SpaceX”, “Starlink”, сега е достапна во 32 земји, објавила компанијата.

Основачот и извршен директор на SpaceX, Илон Маск, преку Twitter соопшти дека интернетот Starlink сега е достапен во 32 земји, вклучувајќи делови од Австралија, Бразил, Чиле, САД, Канада и поголемиот дел од Европа, и дека опремата може да се испорача „веднаш“.

Македонија спаѓа во групата „наскоро“.

На нивната веб страна се наоѓа и мапа која прикажува каде сè е достапна оваа услуга.

Слични содржини