Актуелно
Почетна / Магазин / Табела која ќе ви помогне да изгубите тежина со помош на вода

Табела која ќе ви помогне да изгубите тежина со помош на вода

Кога сакате да изгубите тежина, препораката за дневно внесување вода не е универзална. Во зависност од вашата килажа ќе утврдите што е доволно за вас.

Секоја диета и начин на слабеење подразбира и пиење доволни количини вода, а според општата пресметка, препорачаниот дневен внес на вода е два литра, или осум чаши вода.

Меѓутоа, ако сакате да ги зголемите вашите шанси за слабеење и успех во диетата и да извлечете максимум од водата, мора да ја земете предвид телесната тежина, односно килограмите, и да одредите точно колку вода мора да пиете, пишува „Дневник.хр“.

Еве колку вода му треба на вашето тело дневно за да ослабете врз основа на вашата телесна тежина:

60 килограми – 2 литри вода (5-6 пати по 3,5 dcl)

65 килограми – 2,1 литри вода (околу 6 пати по 3,5 dcl)

70 килограми – 2,3 литри вода (околу 6 пати по 3,5 dcl)

75 килограми – 2,5 литри вода (околу 7 пати по 3,5 dcl)

80 килограми – 2,6 литри вода (околу 7 пати по 3,5 dcl)

85 килограми – 2,8 литри вода (околу 8 пати по 3,5 dcl)

90 килограми – 3 литри вода (околу 8 пати по 3,5 dcl)

95 килограми – 3,2 литри вода (околу 9 пати по 3,5 dcl)

100 килограми – 3,3 литри вода (околу 9 пати по 3,5 dcl)

105 килограми – 3,4 литри вода (околу 9 пати по 3,5 dcl)

110 килограми – 3,6 литри вода (околу 9 пати по 3,5 dcl)

115 и повеќе килограми – 3,7 л вода (10-11 пати по 3,5 dcl).

loading...