Проверката на Државната изборна комисија оди многу бавно во скопската  општина Карпош, каде за два дена теренски се проверени десте спорни гласачи, а треба да бидат проверени речиси седум илјади.

список

Државната изборна комисијата денеска ги соопшти резултатите од теренската проверка на гласачите за првите два дена.Проценките се дека за да се направи целосна теренска проверка во Kарпош на комисијата и треба цел месец.

Во општина  Центар се проверени една третина од гласачите. Теренската проверка во општина Сопиште  заврши. Таму имаше спорни 36 гласачи.

Анкетарите од Државната изборна  комисија ќе треба да проверат повеќе околу  89 илјади спорни гласачи.

Слични содржини